Liczba postów: 2 017
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
Teoretycznie mamy wątek już o bazie noclegowej, jednak chciałbym zapytać się o Was o sprawy związane z noclegami w małych miastach, szczególnie podczas podróży na bilecie turystycznym. Jest to moje zmartwienie od kilku podróży - poza Terespolem nie spotkałem się jeszcze aby poczekalnia w średnich miastach powiatowych i mniejszych była czynna całodobowo co powoduje, że muszę cofać się do najbliższego znajomego, który mnie przekima.
No właśnie, wasze porady? Maratony filmowe odpadają z racji braku kin w wskazanych lokalizacjach
Liczba postów: 868
Liczba wątków: 126
Reputacja:
8
rysiogeniusz, Być może internaty,bursy ? bądź w sezonie letnim namiot. ;-)
schronisko, hostel, couchsurfing
Liczba postów: 860
Liczba wątków: 19
Reputacja:
0
Ale patrząc na moje miasto w którym na żadny z tych noclegów nie możesz liczyć no może oprócz couchsurfing albo zagdania do mnie to w niektórych zakątkach tego kraju może być faktycznie ciężko.
Liczba postów: 4 536
Liczba wątków: 165
Reputacja:
4
Poszukaj schronisk i hosteli PTTK.
Jaro
Liczba postów: 2 088
Liczba wątków: 37
Reputacja:
1
rysiogeniusz napisał(a):Teoretycznie mamy wątek już o bazie noclegowej, jednak chciałbym zapytać się o Was o sprawy związane z noclegami w małych miastach, szczególnie podczas podróży na bilecie turystycznym. Jest to moje zmartwienie od kilku podróży - poza Terespolem nie spotkałem się jeszcze aby poczekalnia w średnich miastach powiatowych i mniejszych była czynna całodobowo co powoduje, że muszę cofać się do najbliższego znajomego, który mnie przekima.
No właśnie, wasze porady? Maratony filmowe odpadają z racji braku kin w wskazanych lokalizacjach
Gdy robiłem kółeczka, dla kółeczek, bo teraz tylko wybieram punkt docelowy, to spałem, po prostu w pociągu. Na turystycznym to nie przejdzie, bo PR nie jeżdżą przez całą noc, ale na "podróżniku" jak najbardziej. I tanio wychodzi, masz 2 noglegi w cenie biletów. :-)
Liczba postów: 2 659
Liczba wątków: 29
Reputacja:
0
masovian, Weź pod uwagę, że IC wszystkiego nie zaliczysz.
Mnie tam kilka razy zdarzało się nocować na dworcowej ławce. Pamiętam, jak jechałem zaliczyć Muszyna-Plavec. Wyjazd zień wcześniej, nocka na ławce w Tarnowie, busem z Nowego Sącza do Muszyny, specjalnym muszyna-Plavec, potem kilkanaście kilometrów z buta (Plavec-Muszyna), kiblem do krynicy, kiblem do Tarnowa, kiblem do Krakowa i dalej PRZEMYŚLAKIEM. To były wyjazdy
Liczba postów: 2 017
Liczba wątków: 166
Reputacja:
0
W wakacje też nocowałem na zewnątrz dworca. Ale co zrobić teraz, gdy powoli zbliża się przełom jesieni i wiosny, gdzie temperatura wieczorem często spada poniżej 0?
Reputacja:
1
MK_ŚLĄSK napisał(a):masovian, Weź pod uwagę, że IC wszystkiego nie zaliczysz.
To fakt, ale ja nie proponuje Podróżnika zamiast Turystycznego, lecz zamiast noclegu. Nawet jak się uda zdobyć nocleg za 50 zł, to z Podróżnikiem masz 2 noclegi za mniej niż 100 zł...
Liczba postów: 2 555
Liczba wątków: 134
Reputacja:
0
Czasami kilka miejsc noclegowych mają domy kultury, ośrodki sportu itp. instytucje.
Liczba postów: 2 659
Liczba wątków: 29
Reputacja:
0
Cytat: To fakt, ale ja nie proponuje Podróżnika zamiast Turystycznego, lecz zamiast noclegu. Nawet jak się uda zdobyć nocleg za 50 zł, to z Podróżnikiem masz 2 noclegi za mniej niż 100 zł...
Wiem, bo sam z podróżnika korzystam. I w sumie to tylko, żeby się wyspać Oprócz tego kupję Turystyka i zaliczam to, gdzie IC nie śmiga
Liczba postów: 6 881
Liczba wątków: 156
Reputacja:
26
Ewentualnie lokalne OSP może w tej materii być przydatne.
Po pierwsze, wolę pić wódkę niż pisać wiersze.
PL-KSL
Reputacja:
1
OSP? To już lepiej spytać przechodniów czy nie znaja kogoś, kto może przenocowąć...
Liczba postów: 6 881
Liczba wątków: 156
Reputacja:
26
A to może zależy od OSP, kolega (który w OSP działa) mówił, że u nich akurat jest znośnie.
Po pierwsze, wolę pić wódkę niż pisać wiersze.
PL-KSL
Liczba postów: 1 558
Liczba wątków: 65
Reputacja:
0
Hmm, nie wiedziałem że tak można - zapytam znajomego z OSP i dam znać jak to wygląda w okolicach Poznania :-).
Pozdrawiam
sm31-131
Pełnia mojej miłości? SM31-007 o imieniu Tosia z komputerem w środku :-)
|