Liczba postów: 449
Liczba wątków: 7
Reputacja:
0
Jarysz napisał(a):W styczniu zgłosiłem chęć adopcji parowozu (po pierwszym artykule w Gazecie Wrocławskiej). Do dzisiaj nie mogą uporać się z umową.
To znaczy :?:
Podobnie zaangażowani ludzie są i w TOZK tylko fundusze mamy mniejsze no i ciągłe boje z Nieruchomościami PKP o teren i stawki najmu, ale walczymy nadal.
Pozdrawiam kolejowo z Opola!
*ARTUR*
Reputacja:
0
mikrobart, dzięki za link.
Jarysz, Faktycznie długo to trwa ale może w końcu przygotują umowę do podpisu dla ciebie, fajnie że masz chęć ratowania zabytków kolejnictwa :-)
*ARTUR*
Liczba postów: 8 026
Liczba wątków: 365
Reputacja:
2
Sam, w miarę możliwości finansowych, byłbym taką adopcją zainteresowany, ale jeśli trwa to tyle i nadal nie widać końca papierkowej roboty, to na razie podziękuję - poczekam na poprawę sytuacji.
Liczba postów: 85
Liczba wątków: 2
Reputacja:
0
:-D Albo cud jakowyś albo wieści rozchodzą się z prędkością, dajmy na to, szinkanseniaka ;-) Umowa dotarła, podpisana :!: Tak więc "mój" Ty2-821 stopniowo nabierze normalnego wyglądu.
Reputacja:
0
No to dobre wieści, Ja bym był zainteresowany elektrowozem EP23 ale przywróceniem go do ruchu.
*ARTUR*
Liczba postów: 6 035
Liczba wątków: 247
Reputacja:
4
Tak to dokładnie ten EP23-001 (ex ET22-121). Docelowo ma on być wystylizowany na EP23 lecz nie sprawny.
Liczba postów: 6 035
Liczba wątków: 247
Reputacja:
4
Szok mniemy nadzieje że znajdą się pieniądze na remont EU04-24 tym bardziej że to ostatni egzemplarz a szkoda by został całkowicie o szabrowany. Co do ST43-02 jego stan jest krytyczny ciekawe czy można go jeszcze uratować. Na szczęście są jeszcze inne sprawne ST43.
Liczba postów: 8 026
Liczba wątków: 365
Reputacja:
2
Tak, walka toczy się przede wszystkim o EU04. Stan, z tego co widziałem, nie jest aż tak zły jak u rumuna, ale nie wiem jak wygląda to w środku. O przywróceniu EU04 do ruchu raczej marzyć nie możemy, jedyne o co trzeba walczyć to remont wizualny i przeniesienie w bardziej reprezentacyjne miejsce (ciężko mi było ją znaleźć, stoi między wrakami parowozów daleko od budynku parowozowni).
Liczba postów: 1 050
Liczba wątków: 70
Reputacja:
0
Póki co z tego co rozmawiałem z ludźmi z tamtejszego skansenu mają w planach doprowadzenie do stanu czynnego Pt31, Z tego co mówili znaleźli się sponsorzy za granicą (Niemcy, Anglia...) Lecz dziwi mnie fakt dlaczego w internecie tak mało się o tym mówi, moim zdaniem kłopot może być gdzie by można by było doprowadzić parowóz do stanu, na pewno nie w Lesznie, prędzej w Inter-loku, lub też za granicą. Jeżeli ktoś ma szersze informacje na ten temat to mówcie.
Volenti non fit iniuria