Liczba postów: 3
Liczba wątków: 1
Reputacja:
0
Witam,
Ponieważ moja córka bardzo chciałaby przejechać się składem z "piętrusem", chciałbym Was zapytać jakie składy jadą z Wrocławia/przez Wrocław z wagonami tego typu. Widziałem jeden skład na wiadukcie nad ul. Powstańców Śl. w godzinach około 11-tej, jednak nie dałem rady odczytać tabliczki...
Czy mogę więc Was poprosić o wskazanie składu piętrowego w nowym rozkładzie sunącego przez Wrocław?
Pozdrawiam i Wesołych Świąt!
Radek
Liczba postów: 1 026
Liczba wątków: 27
Reputacja:
0
Teraz na piętrusach to jeździ większość interREGIO, z Wrocławia celowałbym:
* 9:25 iR Piast do Warszawy Wschodniej
* 12:45 iR Mamry do Olsztyna Głównego
* 15:23 iR Mamry do Jeleniej Góry
Czasem też pojawią się na REGIO Kamieńczyku z Poznania do Szklarskiej Poręby i z powrotem.
Niech nas łączy honor i więź zawodowa!
Kiedyś zawód maszynisty to był szacunek, teraz wstyd.
Zestawienia pociągów
Liczba postów: 1 430
Liczba wątków: 62
Reputacja:
3
Ok. 11 mogła jechać osobówka z Wrocławia do Poznania. Nie wiem jak jest teraz, po tym całym zamieszaniu z Malborasami, ale jak pare razy byłem we Wrocławiu, to często pociągi do Poznania/Leszna, były zestawiane z wagonów piętrowych ;-)
Liczba postów: 4 536
Liczba wątków: 165
Reputacja:
4
Rozkład miniony, ale rok mijający - tak dla sprostowania. Na pewno obiegi się zmieniły. Sam jestem ciekaw, jeżeli w najbliższym czasie będę w Toruniu o odpowiedniej porze to chętnie zobaczę czym są obsługiwane Mamry.
Wiem, że Toruń to nie dolnośląskie, ale to tam zajeżdżały wielkopolskie piętrusy.
Liczba postów: 1 026
Liczba wątków: 27
Reputacja:
0
Z tego co wiem to piętrusy napewno jeżdżą na Mamrach, Piaście, Portowcu, Mewie. Zresztą chyba tylko te są na wagonach.
Niech nas łączy honor i więź zawodowa!
Kiedyś zawód maszynisty to był szacunek, teraz wstyd.
Zestawienia pociągów
Reputacja:
0
Witajcie,
Dziękuję Wam za odpowiedzi. Wobec tego mam wrażenie, że najlepiej będzie przeprowadzić wizję organoleptycznie wedle Waszych wskazań co do potencjalnych kandydatów i po prostu wsiąść do pociągu z wagonami typu bohun.
Pozdrawiam
Radek
Liczba postów: 5
Liczba wątków: 0
Reputacja:
0
Wagonów "Marlboro" nie będzie z stacji początkowej tj. z Olsztyna ponieważ te wagony wróciły do Poznania teraz będą jeździć piętrusy w takim zestawieniu jakie podał KlimaT
Reputacja:
0
Hej,
Zrobiłem podejście 6 stycznia i Mamry 12:45 (we Wrocławiu) do Olsztyna nie miały piętrusów, za to załapałem się na piętrusa w drodze powrotnej w R 76926 relacji Poznań-Wrocław.
Pozdrawiam
Radek