Szkoda, że nie jestem nigdy gotowy na zrobienie zdjęcia w takich sytuacjach, z jadącego pociągu. Takich akcji widziałem już wiele, w sumie w różnych rejonach Polski.
Pociąg zderzył się z samochodem osobowym na linii kolejowej Kutno - Włocławek. Do wypadku doszło w miejscowości Warząchewka Polska w powiecie włocławskim.
Kierowca samochodu został ranny, na miejscu jest pogotowie i 4 zastępy strażaków. Pociąg został zatrzymany. Należy spodziewać się opóźnień pociągów na trasie Kutno-Włocławek.
Oblodzona trakcja w Ostrowie Wlkp. = kilkunastogodzinne opóźnień pociągów. Screen dla Poznania z 20:00. Nie wiem jakim cudem jeszcze nikt nie wpadł żeby puszczać pociągi, zwłaszcza dalekobieżne, inną trasą.
Oblodzona to moze byc siec trakcyjna, przewod jezdny, a nie trakcja- zacznijcie to odrozniac. Poza tym te pociagi zostaly odwololane wiec nie wiem po co szukac sensacji.
Lutek, odwołane?
sam wczoraj widziałem przyjazd Gwarka opóźnionego o 10 godzin na Główny w Poznaniu. Ludzi z niego wysiadali, część osób jechała dalej z obsługą konduktorską.