Liczba postów: 3 909
Liczba wątków: 159
Reputacja:
0
Lubuszanin napisał(a):Nauczmy się czytać ze zrozumieniem - POLECAM
Jakaś dyskryminacyjna ta szkoła:
Prezentacje naszych uczennic
Chcemy być szczupli , zdrowi i mądrzy
Co to ma, kurde, być? A jak ktoś nie jest szczupły, bo ma takie uwarunkowania, to co? Gorszy? Drugi szereg? Ma się czuć z tym źle całe życie? Nie dość że wychudzone modelki w reklamach wciąż utrwalają ten szkodliwy stereotyp, to jeszcze w szkole to do głów łopatą nakładają?! O czasy, o obyczaje...
Bahnfahren ist unser Business
Liczba postów: 4 536
Liczba wątków: 165
Reputacja:
4
Zdrowi i mądrzy - rozumiem, każdy chce, ale nie każdy może być (zwłaszcza jeżeli chodzi o to drugie). Natomiast szczupli? Dlaczego akurat szczupli, kiedy można przyjąć inne, mniej kontrowersyjne priorytety, jak np. status majątkowy.
Co to za szkoła? Skąd wiesz o takich prezentacjach? Bo faktycznie jest to poniżej krytyki, uczniowie o mniej poprawnej sylwetce mogli się poczuć nieprzyjemnie.
Jaro
Reputacja:
0
ET40 napisał(a):Co to za szkoła?
Było w
oryginalnym wpisie Lubuszanina, ale cytowanie usunęło linka, a moderator wydzielił:
Szkoła w Ostrowie <strike>Wlkp.</strike>
A dlaczego proponujesz, żeby podmienić to na "bogaci"? Wszyscy naraz nie będą bogaci, bo wtedy byliby co najwyżej przeciętnie sytuowani, a nie bogaci. Wpajanie dzieciakom pogardy dla uboższych też jest niefajne.
Liczba postów: 7 986
Liczba wątków: 232
Reputacja:
0
Że się tak wtrącę. Takie szkoły w moim mieście nie ma !!!
Ta szkoła leży w woj. małopolskim. Polecam wejście na tej stronie w zakładkę kontakt.
Reputacja:
4
Też, ale to tylko przykład. Swoją drogą myślałem, że moda na wieszaki minęła.
Jaro
Liczba postów: 7 986
Liczba wątków: 232
Reputacja:
0
Mimo wszystko należy poprawić błędną informację.
Reputacja:
0
ET40 napisał(a):uczniowie o mniej poprawnej sylwetce
Spójrz, niby użyłeś eufemizmu, ale w podtekście też oceniasz i narzucasz tę samą opinię, co omawiane hasło, tj.: szczupły => poprawny...
Reputacja:
4
Zapomniałem wziąć w cudzysłów, po co mnie ścigasz? ;-D
[ Dodano: 2012-08-03, 22:15 ]
Wiesz, że do szkieletofilii mi daleko i nie jest to dla mnie poprawną sylwetką. Natomiast obiektywnie poprawna sylwetka mieści się gdzieś w środkowej stawce.
Liczba postów: 6 035
Liczba wątków: 247
Reputacja:
4
Hm ja jestem szczupły i nie czuje się z tego powodu wyróżniony. W społeczeństwie funkcjonują raczej inne stereotypy "normalnego" więc nie wiem o co wiem tak naprawdę chodzi!
Beznadziejny temat.
Liczba postów: 6 035
Liczba wątków: 247
Reputacja:
4
Beznadziejny, w czym sens rozmowy?